torsdag 25 november 2010

Oslipat Grå 6 i bilder

Oslipat igår var ett tempel av värme och glädje. Tangopalatsets stora sal var i princip full.
Jag var konferencier och inledde med mer eller mindre aktuella skämt och taskiga påhopp på publiken. Kvällen var igång från start, och det var högst motvilligt jag lämnade ifrån mig mikrofonen.

Fritte "Fredrik" Fritzson
Först ut bland komikerna var min kollega och killkompis Fritte. Han körde 20 oneliners, varav merparten var helt nytt. Hans skämt om tärningar gav honom nördvänner för livet. Det är nog bra för honom. Man kan ju inte bara ha coola kompisar.

Cecilia Ramstedt
Cecilia Ramstedt körde också många nya skämt, och det var väldigt roligt. Som vanligt var det mycket råa skämt, men smart.

Petrina Karlsson
En annan som också körde råa skämt var Petrina Karlsson. Tack vare sin utstrålning lyckas hon alltid komma undan med väldigt magstarka skämt. Den här gången testade hon verkligen gränserna för publikens sympatier. Men eftersom hon som alltid hade väldigt starka skämt så spelade hon hem det.

Isak Jansson
Första akten avslutades fenomenalt av Isak Jansson. Utspel, mimik, starka skämt, imitationer, och snygga återkopplingar avlöste varandra.

Lasse Nilsen
I andra akten gjorde Lasse Nilsen en triumfartad återkomst till Oslipat. Han har inte varit här på två år, och under dessa år har han verkligen koncentrerat sig på att slipa sina satiriska talanger. I kombination med sitt sätt att använda kroppen och få fram roliga poänger icke-verbalt har han något unikt. Och Oslipats publik älskade förstås honom för det.

Jesper Rönndahl
Publikens hjärtevän Jesper Rönndahl avslutade kvällen. Och han gjorde som han brukar: tjugo minuter helt nyskrivet jättebra material. Med sitt karaktäristiska sätt att rama in sitt framträdande kunde han prata om både enögda kungar och kartor.
Nästa gång, den 8:e december, har Oslipat säsongsavslutning. Det kommer att bli fett som fan.
Biljetterna har redan börjat gå åt, så det är en bra idé att köpa eller boka på förhand. Här.

Inga kommentarer: