torsdag 11 februari 2010

Oslipat Privat -premiären

Oslipat Privat inledde med en mycket spännande kväll för stammisarna. Mer än hälften av de som uppträdde har aldrig uppträtt på Oslipat innan.
Jag hälsade publiken välkomna genom att på ett mycket försiktigt och respektfullt sätt prata om mina föräldrar och min systers barn. Därefter fick Erik Hultkvist publiken att skratta ordentligt, bland annat åt en dråplig nyhet. Man kan skoja om allt så länge man gör det med hjärtat på rätta stället.
Erik var helt ny på Oslipat, och det var på sätt och vis Petrina Karlsson också. Hon hade faktiskt uppträtt på Oslipat innan, men då när Oslipat gästade Kristianstad i höstas. Publiken älskade henne. Petrinas ödmjuka och okonstlade stil känns djupt personlig och man vill genast se mer av henne.

Petrina Karlsson.
Jennie Wiberg gjorde också sitt första besök på Oslipat. Hennes sköna ordsvada åts upp av publiken med god aptit.
För första gången i Oslipats historia presenterades en sångduo. Degpungsen från Lund. De gjorde ett enormt starkt framträdande med sin låt pedofil, som fick många att sätta kaffet i vrånghalsen.
Sist i första akten uppträdde Aron Flam. Stensäkert levererade han stringent och högintelligent humor. Publiken skrattade våldsamt.

Paus i logen. Jennie Wiberg, Jesper Rönndahl och Messiah Hallberg. Det går nog att skriva en rolig bildtext till den här bilden om man försöker.

Efter att jag berättar om mitt besök hos tandhygienisten så presenterade jag andra aktens första komiker: Khalid Geire. Med sin mysiga stil skämtade inledde han han andra akten galant.
Messiah Hallberg var också på Oslipat för första gången. Efter att publiken pejlat in hans personlighet skrattade de gott åt hans smått överlägsna betraktelser. Han avslutade med att svara på det blogginlägg där Malmökomikern Mats Andersson skrivit att Messiah Hallberg i stort sett var identisk med Jonatan Unge. Oslipats nya ledord är privat. Och hur kan man hedra det finare än att ta upp privat groll på scenen?
Jesper Rönndahl pratade mycket om banrdomsminnen. Publiken fick insyn om vilken hård småstadsmentalitet som fostrat Jespers humorhjärna. Alla har sin egen överlevnadsstrategi.
Allra sist sjöng Degpungsen ännu en stämningsfull visa. Och strax därefter plockade publiken upp sina mobiltelefoner och ringde både jourhavande präst och socialtjänsten.

Degpungsen.

2 kommentarer:

Mats Andersson sa...

Det låter som man skulle varit där!

Marcus Johansson sa...

Ja. Det borde du ha varit.
Inte gråta över spilld mjölk. Nästa gång är du där.