torsdag 22 april 2010

Oslipat Privat 6

Efter förra omgångens tillfälliga jogga-i-tjära-kväll så var Oslipat nu tillbaks i gamla goda takter.
Stämningen var helt enkelt varm och fin. Och det skrattades på det sätt man har rätt att förväntta sig när man är på en standupklubb.
Fritte var konferencier och presenterade Erik Löfmarck som första komiker. Erik är en sociolog från Stockholm. Precis den sortens yrkesgrupper vi vill knyta till oss på Oslipat. Vem vet när man plötsligt behöver ta tempen på samhället via populärkulturella fenomen? Erik inledde med att prata om Ilmar Reepalu, och det dröjde inte länge förrän de stora skratten kom.
Carolina Svensson tog sen över miken. Det är lätt att glömma att hon fortfarande inte har hållit på med standup i ett år. Hon är lika säkrare än många som har hållit på betydligt längre tid än hon.
Kalle Lind pratade om böcker. Först och främst om den som han har skrivit själv. Det skulle vara lätt att nu börja orera om smygreklam, men jag vill inte missbruka ordet "smyg". Hur som helst var det väldigt roligt.
Anders Celin avslutade första akten. Med sin lagom smakfulla humor utgjorde han en slags ensam motvikt till den goda stämningen. Men publiken gillade honom ändå, och visade detta med att skratta.

Kalle Lind plockar upp... en bok!
Andra akten bestod av Agneta Wallin och Ola Söderholm. Agneta visade än en gång att det går att göra ritktigt bra politisk standup. Hon har skrivit massor av nytt bra material på klubben Lobbyn som hon driver tillsammans med Erik Löfmarck och Lasse Nilsen.
Ola avslutade med att prata om socialt beteende på det där sättet som han är så bra på. Dräpande och med precis lagom dos förakt för folk som inte förstår hur man ska uppföra sig. Han avslutade med att prata om en framtida möjlig kung. En av de roligaste rutinerna som går att höra just nu.

Erik Löfmarck och Agneta Wallin. På Tröls.
Efteråt gick folk på Tröls och drack öl. Förmodligen sitter de där än.

Ola Söderholm. På Tröls.

Inga kommentarer: