söndag 5 april 2009

Jurytjänst


Igår satt jag i juryn på Smask. Smask är en rikstäckande schlagerfestival anordnad av Musikhögskolorna runt om i landet. Kvällens delfinal hölls på Slagthuset. Jag ingick i den jurygrupp som kallades Humorgruppen.
De första två timmarna var tålamodsprövande. Då satt vi i juryn i ett mörkt syrefattigt rum och lyssnade på generalrepetitionen via högtalare. Eftersom vi var hungriga kände vi oss som gisslan, trots snällt bemötande. Och det räcker inte med att få färskt kranvatten och lite druvor för att Stockholmssyndromet ska infinna sig. Speciellt inte när det spelas schlagermusik i bakgrunen.
Som tur är kunde vi få ut våra aggressioner genom att klottra ner våra åsikter om de tävlande. "Fjantig" och "Fiasko" var vanliga ord i våra marginalanteckningar.
Men så fort vi kom ut i teatersalongen blev det annat ljud i skällan! Showen var rolig och de medverkande hade en väldigt smittande spelglädje. Vårt hat omvandlades till en jargong som på ytan var raljerande föraktfullt, men som samtidigt avslöjade att vi stortrivdes med hur vi tillbringade vår lördagskväll.

Bäst av allt: Rätt låt vann! Ute och cykla´ med BMX (Johan Rehnqvist).



Övriga hårda domare i Humorgruppen: Erik Börén, Emma Hansson och Magnus Erlandsson.

Inga kommentarer: