söndag 12 december 2010

Oslipat Grå -Säsongsavslutning

Vilken härlig säsongsavslutning Oslipat hade! En storslagen klang- och jubelföreställning. Precis som utlovat.

Edward Thorfinn.
Jag och Fritte inledde kvällen med att gå upp och hälsa publiken välkommen. Sedan gick Moa Lundqvist upp och gjorde ett fantastiskt bra gig. Säkert, roligt och originellt! Joakim Thörn stod på Oslipats scen för första gången och höll stämningen uppe med en gottpåse av hans repertoar. Johannes Finnlaugsson har tagit som vana att skämma bort Oslipat-publiken med hårda paket bestående av extremt välslipade skämt, och detta gjorde han även den här kvällen. Men den mest kärlek denna kväll fick nog ändå Edward Thorfinn, Oslipats femtonårige praktikant som ställde sig på standupscenen för allra första gången. Det var omöjligt att inte bli mycket imponerad av hans roligheter. Första akten avslutades med kul och skön stämsång signerad Ryska Posten. Publiken kunde ta paus fulla med lycklig energi.

Ryska Posten. Valle Westesson och Kristoffer Jonzon.
Andra akten inledde jag med att köra min flyttrutin. Den är väl beprövad vid det här laget, men jag har hittills aldrig kört den på Oslipat. Det var kul att få göra det inför ett helt fullsatt Tangopalats.
Tomas Högblom var som vanligt helt underbar. Han körde inledde med sin käcka metastandup, och gled sen över till sina ordinarie surrealistiska äventyr. Därefter var det dags för en av Malmös främsta komiker att göra sin Oslipat-debut: Filippa Bark (Sissela Benn). Nu har karaktären intagit en del standupscener, och man kan lätt konstatera att det fungerar hur bra som helst. Det blev en del metahumor, men framför allt så var det den kännetecknande blandningen av rörande undertoner och dumsmarta skämt som man alltid får när man ser Filippa. Anders Johansson avslutade kvällen med pompa och ståt. Han använde projicerade bilder. Och mot slutet visade han ett bildspel som han sjöng en sång till. Den handlade om ett företag som var på konferens. Musiken hade kunnat vara hämtad från Lars Winnerbäcks katalog. Texten var fantastiskt rolig. Alla som någonsin har jobbat på en firma kan inte annat än känna igen beskrivningarna.

Anders "Ankan" Johansson.
Efteråt skålade vi högtidligt. Jag och Fritte tackade varandra och alla andra komiker för en bra säsong. Det känns verkligen som att vi har hållit fanan högt i höst.
Sen gick vi till Tröls där vi hade en gemensam efterfest med Christmas Comedy-gänget. Marja anslöt sig till oss, och mitt liv kändes fullständigt.
Så gick det till när Oslipat hade säsongsavslutning. Efter den återstod bara två Oslipatföreställningar den här säsongen. Så knasigt kan det vara i humorns förtrollade värld.

Fritte häller upp Champis.

Inga kommentarer: